Video prezentare Evidenta serviciilor medicale

Prezentarea UNA-desktop despre eviden?a contabila a medicamentelor

Acesta este un fragment dintr-un videoclip despre evidenta contabila a medicamentelor. Vorbeste o persoana care explica cum se foloseste un sistem informational pentru a inregistra si raporta serviciile medicale prestate de furnizorii de servicii medicale din Republica Moldova. Ea arata cum se completeaza diferite tipuri de documente pentru a achizitiona, misca si consuma medicamentele, si cum se pot vizualiza rapoartele financiare corespunzatoare. Ea foloseste termeni contabili si fiscal specifici, precum cont, centrul de cost, subcont, articol de cheltuieli, formule contabile etc. Ea se adreseaza probabil unor persoane care lucreaza in domeniul medical sau contabil si care au nevoie sa utilizeze acest sistem informational

Speaker1: [00:00:02] Buna ziua! Va voi prezenta evidenta contabila a medicamentelor. Asadar, avem o baza de date deja care este lucratoare, avem compartimentul registre, in compartimentul registre, avem modulul materiale, accesam modulul materiale, se deschid mai multe tipuri de documente. Pentru a achizitiona medicamentele este necesar documentul de achizitionare S 500 1. Prin acest document noi facem procurarea medicamentelor. In documentul dat avem contul de. Pentru procura alegem contul necesar. Date analitica este denumirea medicamentului catre centrul de cost. Este sectia unde se va afla medicamentul date sub control este persoana responsabila. Deja cantitatea se introduce pretul si suma apare automat in cate se alege iarasi contul necesar. Analitica. Spune articolul 34 de la medicamente si centrul de cost este persoana juridica de la care s au procurat medicamentele date. Dupa ce se introduce informatia. In documentul dat se face salvare. Ai putea salva documentul. Faceti forumuri, factiuni. Generare formelor contabile. Aceste formule contabile va vor ajuta ca datele din documentul dat sa fie si in rapoartele contabile. Dupa ce facem. Ce sectiuni facem salvare. La fel, avem miscare interna a medicamentelor de la depozit. La sectie sau de la o persoana responsabila la o alta persoana responsabila. Aici aveam iarasi cata alegem contul necesar, centrul de cost, alegem sectia unde s a aflat medicamentul. Sub contul este persoana data iarasi contul necesar.

Speaker1: [00:02:06] Centrul de cost se alege unde. Va fi la evidenta pe viitor si sub control. Este persoana care deja va fi la evidenta medicamentul dat. Aceste date. Acestea apar din solduri. Csm butonul galben in solduri. Alegem medicamentul necesar, facem tasta plus pe el, dupa care alegem cantitatea necesara. Facem enter. Ok. Informatia apare aici, in tabelul de jos, dupa care facem actiuni generale, formule contabile si iarasi facem salvare. La fel, avem document de consumare a materialelor. Se fierb 500 3. Aici se face consumare deja a materialelor. La fel, in documentul dat aveam cata se alege contul necesar, centrul de cost. Alegem sectia sub contul alegem persoana la data se alege articol de cheltuieli contul necesar. La articolul se alege articolul de cheltuieli. Iarasi din solduri alegem medicamentul necesar, facem plus pe cantitate, alegem cantitatea necesara Enter facem ok, la fel, ne ducem la doua factiuni, facem generare formulelor contabile, dupa care facem salvare la document. Informatia data o puteti vizualiza si in rapoartele financiare Compartimentul Rapoarte. Avem note contabile in nota 6. Putem vizualiza informatia ce tine de procurarea medicamentelor in nota 3.12 despre consumul medicamentelor si in nota 16 este miscare interna. Perioada se alege din care, din necesitate, se face generarea raportului. Va multumesc mult! O zi buna!