FIEB: Unisim-Soft prezinta un instrument modern de contabilitate – UNA.md

Specialistii companiei autohtone Unisim-Soft, Violeta DRAGNI si Oxana TUHARI, au venit in vizita la Facultatea Inginerie Economica si Business, prezentandu-le studentilor o lectie pe tema „Analiza costurilor la intreprindere”, dar si un soft adaptat necesitatilor companiei – UNA.md, un sistem informational complex de contabilitate si gestionare, implementat cu succes la Unisim-Soft.

5.jpg

Intrevederea s-a desfasurat in cadrul cursului „Diagnoza activitatii economico-financiare” (DAEF), tinut de conf. univ., dr. Cornelia CRUCERESCU pentru studentii  anului III de la specialitatile „Business si administrare”, „Contabilitate”, „Marketing si logistica”. Scopul prezentarii a constat in informarea despre posibilitatile softului, demonstrarea mecanizmelor de cautare a informatiei despre costuri, atat in rapoartele finale cat si in contabilitatea analitica.

8.jpg"]]

O atentie deosebita s-a acordat importarii din program a indicatorilor necesari pentru completarea tabelelor modelate in excel, necesare pentru efectuarea analizei costurilor. De asemenea in soft poate fi urmarita si exemplicata metodologia de formare si alocare a costurilor in functie de criteriile selectate, specificul afacerii si politica de contabilitate a intreprinderii.

1.jpg

Lucrarile de an la disciplina DAEF sunt elaborate in Excel in baza informatiei financiare obtinute de la intreprinderile unde au exercitat practica manageriala.

6.jpg

Exersarea in softul UNA.md va permite studentilor o insusire mai buna a materialului teoretic, sporirea competentilor de navigare in softurile de contabilitate pentru a extrage cit mai multa informatie primara necesara pentru efectuarea unei analize complexe a situatiei economico-financiare in anumite domenii de activitate ale intreprinderii, atat de necesara in generarea suportului informational in luarea deciziilor.

7.jpg

La lectie au asistat si profesorii conf. univ., dr Alina STRATILA, lect. asist. univ. Lidia SURDU, care utilizeaza softul dat la disciplinele pe care le predau.  D-lor au apreciat oportunitatile de utilizare a softului in procesul de predare, gradul sporit de aplicabilitate, nivelul calitativ de formare profesionala a studentilor in conformitate cu cerintele pietei si posibilitatile avansate de incadrare in campul muncii.

9.jpg

Prezentarea a finalizat cu o runda de dezbateri privind avantajele implementarii softului, posibilitatii efectuarii stagiilor de practica, dar si a eventualitatii de angajare la compania Unisim-Soft. La solicitarea specialistilor companiei, studentii si-au expus parerea despre designul softului si facilitarea procedurii de accesare si navigare.

2.jpg

O intalnire foarte utila, despre care studentii au subliniat ca si-ar dori sa fie organizate frecvent, cu un auditoriu mai larg.

4.jpg