Despre noi

  Compania UNISIM-SOFT a fost fondata in anul 2001, in baza unui grup de specialisti din cadrul Departamentului de implimentare a sistemelor informationale ale Agentiei de restructurare a intreprinderilor ARIA.  Departamentul agentiei a fost format in anul 1997, cu scopul de a satisface cererea intreprinderilor de productie din Republica Moldova pentru sisteme informationale complexe (SIC). Directiile de activitatea ale departamentelor au fost determinate de urmatorii factori principali: 

 • activitatea agentiei a fost orientata spre furnizarea unui spectru complet de servicii intreprinderilor industriale in domeniul restructurarii, gestionarii si calitatii;
 • prezenta la agentie a unui stat major de consultanti in domeniul economic si financiar implicati in implementarea metodelor moderne de gestionarea a intreprinderilor;
 • cererea de sisteme informatice complet adaptate conditiilor de afaceri din republica, oferind un efect real conducerii si intreprinderii in ansamblu ;
 • limitarea bugetului alocat pentru procurarea sistemelor informationale complexe pentru intreprinderi;
 • introducerea unui nou plan de conturi si standarde contabile din 1998;

  Astfel, s-a creat o situatie favorabila pentru proiectarea si dezvoltarea propriilor sisteme informationale complexe. Ca urmare, experienta de dezvoltare si implementare pe parcursul anilor 1997-2000 a permis lansarea unei versiuni complete a sistemelor informationale complexe in anul 2001. In aceeasi perioada a fost efectuata reorganizarea departamentului intr-o companie separata specializata in proiectarea, dezvoltarea si intretinerea software-ului. Principalele domenii de activitate ale companiei sunt bazele de date industriale, sistemele de plati si aplicatiile financiare.

  Compania UNISIM-SOFT este producatorul si detinatorul tuturor drepturilor de autor pe sistemul informational complex UNA.md. Acest sistem informational complex este acceptabil si o solutie relativ ieftina pentru intreprinderile mari si mijlocii, care este construit pe principiile colaborarii deschise si avantajoase. Compania dezvolta continuu sistemul informational complex UNA.md, realizeaza si implementeaza cele mai moderne tehnologii informationale pentru rezolvarea garantata a problemelor cliantilor.

Untitled-1.jpg

 Compania este acreditata de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (EBRD) pentru realizarea proiectelor subventionate de Programul de asistenta pentru intreprinderile mici BAS (Business Advisory Services Programme). Astfel, intreprinderile moldovenesti care indeplinesc criteriile de selectie pentru participarea la programul BAS in calitate de beneficiar al serviciilor, poate obtine o reducere pana la 50%  din cost, la comandarea solutiilor informationale si serviciilor UNISIM-SOFT (detalii>>>).

 Metodologia de functionare a companiei respecta in principal standardul CSRP, ceea ce inseamna o sincronizare continua a produsului si cumparatorului. Cursul de dezvoltare a noilor optiuni este ajustat de feedback-ul clientilor.

 Conceptul dezvoltarii consecvente moderna a sistemului informational complex UNA.md compania se bazeaza pe ideea de a se conforma metodologiilor de baza ERP standard:

 • MRP II (Manufacturing resource planning) – planificarea resurselor de productie;
 • SCM (Supply chain management) – managementul lantului logistic;
 • FRP (Finance Requirements Planning) - planificare financiara;
 • CSRP (Custom synchronized resource planning) – planificarea resurselor, sincronizate cu cumparatorul;
 • CRM (Customer Relationship Management) - managementul relatiilor cu clientii
 • In plus, in ceea ce priveste procesarea operationala a datelor si generarea de rapoarte, structura bazei de date este coordonata cu tehnologia complexa de analiza a datelor multidimensionale - OLAP (procesare analitica on-Line). In calitate de OLAP clientul foloseste Excel.