Trecerea de la BDE / Paradox la Oracle

De la lansarea Delphi si C ++ Builder 10.4, s-a creat mai multe modalitati prin care dezvoltatorii pot migra si actualiza cu usurinta aplicatiile vechi Borland Delphi si C ++ Builder la noile versiuni actualizate. Desi exista multe motive pentru a trece la o versiune mai noua, uneori nu pare cea mai fezabila idee. Aceasta poate fi o sarcina descurajanta daca va ganditi sa migrati date de pe o platforma existenta de atatia ani sau sa restrictionati accesul la date de care nu trebuie sa va faceti griji.

Era obisnuit in multe aplicatii Borland sa  se foloseasca BDE ca strat de acces la date pentru aplicatiile Delphi si C ++ Builder, dar in timp BDE a devenit un lucru din trecut. Noile tehnologii au intrat in clasament si au depasit capacitatile BDE pe 32 de biti, pe care le-am indragit cu totii.

Primul pas pentru a elimina BDE din aplicatia dvs. este sa definiti componentele de acces la date cu care doriti sa il inlocuiti. Exista mai multe optiuni pe care le puteti utiliza, inclusiv UniDAC si IBeXpress. In acest articol, se va  folosi FireDAC, o suita de componente pentru acces la date inclusa in editiile RAD Studio, Delphi si C ++ Builder Enterprise si Architect. Pentru mai multe informatii despre FireDAC, verificati FireDAC Docwiki.

Trecerea de la BDE la FireDAC

Schimbarea cadrelor pe care le utilizati pentru a  avea acces la  date a devenit mai usoara de-a lungul anilor. Acum exista instrumente precum reFind (specific Delphi) pentru BDE si DBExpress, Delphi Parser BDE catre FireDAC Migration Tool pentru C ++ Builder si Delphi si multe alte instrumente disponibile pentru migrare. Priviti  acest video mai jos unde se arata cum sa utilizati instrumentul reFind pentru a naviga de la componentele BDE intr-un formular la FireDAC.

Презентация

Surse de date BDE pentru Oracle

Dupa ce ati transferat componentele in aplicatia dvs., in unele cazuri este posibil sa ramaneti cu baza de date existenta. In timp ce FireDAC accepta Paradox si alte baze de date desktop prin ODBC, acesta contine mai multe drivere care va permit sa va conectati la un numar mare de baze de date, cum ar fi Oracle, DB2, MySQL, MSSQL, Firebird etc.

2.png
Desi puteti utiliza functionalitatea de import si export a datelor Oracle impreuna cu un instrument de proiectare a bazelor de date care inverseaza si redirectioneaza inginerii schemei bazei de date, exista si  instrumente disponibile pentru a reduce dificultatile procesului. Unul din aceste instrumente este   Oracle Datapump (software gratuit). Instrumentul pe care il folosesc  clientii pentru a migra sursele de date BDE catre bazele de date Oracle.

Exista multe resurse disponibile pentru echipele care doresc sa migreze catre tehnologia veche. Accesati Centrul de actualizare si tranzitie Embarcadero astazi, pentru a vedea cat de usor poate fi facut upgrade  si actualizarea aplicatiilor vechi Delphi si C ++ Builder.