Industrial Suppliers & Engineering Forum, 15-16 mai 2019

Sute de reprezentanti ai IMM-urilor, institutiilor de stat si studenti ai facultatii de inginerie au vizitat cel mai grandios  eveniment din domeniul industrial si ingineresc, lansat pe 15 mai la Tekwill – Industrial Suppliers & Engineering Forum.

IMG3953.jpg

In prima zi a forumului, peste 80 de companii locale din domenii precum prelucrari mecanice, procesarea maselor plastice, electronica, electromecanica, proiectare de produs si procese, software development,  producerea materialelor de impachetare, servicii de transport si logistica, Business Services Providers, servicii de catering si IT services au  avut posibilitatea sa stabileasca relatii de parteneriat cu companii internationale, informandu-se astfel despre oportunitatile existente de dezvoltare si posibilitatile de dialog privat-privat si public-privat.

Acest forum faciliteaza  interactiunea mediului privat cu cel public, dar si schimbul de experienta in ceea ce priveste constrangerile specifice comune intre reprezentantii companiilor industriale. Evenimentul are drept scop prioritar integrarea IMM-urilor nationale in lanturile valorice globale prin interactiunea cu investitorii straini care desfasoara activitati industriale si ingineresti in Republica Moldova.

IMG3953.jpg

In prima zi, forumul a decurs in format Matchmaking, participantii avand posibilitatea sa faca networking in cadrul unor prezentari individuale, intalniri B2B, vizite la intreprinderi. La eveniment au participat 16 companii internationale care iti au sediul si in Republica Moldova, companii care fie sunt in contact cu furnizorii din Republica Moldova, fie se afla in cautarea acestora.

Conform organizatorilor, investitiile straine directe pot spori dezvoltarea locala a IMM-urilor prin stabilirea legaturilor dintre reprezentantele acestora din Republica Moldova si companiile nationale.  Aceasta platforma tip B2B a fost creata pentru facilitarea legaturilor dintre companiile nationale si cele internationale si se inscrie in actiunile prevazute de Strategia Nationala de Industrializare 2019-2030.

[[image:IMG3951.jpg||height="50%" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" width="50%"]]

Industrial Suppliers & Engineering Forum este organizat de catre Ministerul Economiei si Infrastructurii, Centrul Ingineresc Microlab, ODIMM si UTM, cu suportul financiar al Arobs Software, Continental, Ellation, BDO, ACI Parteners, HR-Consulting, Edenred, DOR Bostavan si Life.Augmented.

Partenerii evenimentului: Tekwill, FabLab Chisinau, ZEL Balti, Moldova IT Park, EBA Moldova, AHK, Colegiul de Inginerie, CCIM, Garage, Simpals, GIZ Moldova.

Parteneri media: Diez, Agora, Экономическое Обозрение, JobList.

A doua zi a evenimentului a avut loc pe 16 mai, de la 9:00 la 17:00, la Tekwill. Mai multe detalii despre eveniment gasiti pe aici.

IMG3951.jpg