ACETI

Asociatia pentru Dezvoltarea Comunicatiilor Electronice si Tehnologiilor Informationale (ACETI) a fost lansata vineri, cu ocazia Zilei Internationale a Programatorilor, marcata in premiera la Balti.

Aceti.jpg

Potrivit organizatorilor, evenimentul a fost centrat in jurul semnificatiei profesiei de programator si rolului tehnologiei informatiei (IT) in diverse domenii, scrie Noi.md.

Echipa ACETI numara sapte membri. Presedinte al Asociatiei a fost desemnat Ion Bodrug, vicepresedintele Consiliului pentru Dezvoltare Strategica Institutionala (CDSI) al Universitatii de Stat „Alecu Russo” din Balti (USARB). Functia de director executiv al ACETI o va indeplini conferentiarul universitar Mircea Petic, titular al Catedrei de matematica si informatica in cadrul USARB.

Cu ocazia lansarii oficiale a ACETI, membrii echipei Asociatiei au invitat organizatiile din domeniul IT din regiune sa se asocieze in jurul structurii nou-create, pentru realizarea eficienta a obiectivelor comune. La evenimentul prilejuit de marcarea Zilei Internationale a Programatorilor si lansarea oficiala a ACETI au participat in jur de 50 de invitati: antreprenori din domeniul IT, cadre didactice si stiintifico-didactice de la institutiile de invatamint preuniversitar, profesional tehnic si universitar din nordul Moldovei, expeti IT, studenti, parteneri de dezvoltare ai USARB si jurnalisti.