Oracle isi dezvolta portofoliul de servicii Oracle Cloud Infrastructure Always Free

Joby Menon

7 iunie 2021

Ne face placere sa anuntam adaugarea a inca 13 servicii Always Free la Oracle Cloud Free Tier, permitand dezvoltatorilor si operatorilor sa invete, sa optimizeze sarcinile de lucru si sa efectueze implementari pe Oracle Cloud Infrastructure (OCI). In septembrie 2019, Oracle a inceput sa ofere servicii Always Free, inclusiv calcul, stocare baze de date offline. Cele mai recente servicii Always Free includ Ampere A1 Computing, Standalone JSON Database, NoSQL, APEX Application Development, Logging, Service Connection Hub, Application Performance Monitoring (APM), Flexible Load Balancer, Flexible Network Load Balancer, VPN Connect V2, Oracle Security Zones, Oracle Consilier de securitate si Bastion OCI, facand portofoliul de servicii si resurse Oracle Always Free unul dintre cele mai generoase din industrie.

Cele 13 noi servicii ale noastre Always Free completeaza VM-urile de calcul Always Free existente, stocarea obiectelor, stocarea blocurilor, echilibrarea incarcarii, stocarea offline si procesarea tranzactiilor offline. De exemplu, acum puteti implementa o aplicatie APEX cu cod de nivel scazut, puteti crea un site web WordPress sau puteti implementa un server Minecraft pe OCI - totul gratuit pentru timp nelimitat. Serviciile noastre Always Free va pot ajuta, de asemenea, sa aflati despre primitivele si capacitatile OCI pe care le puteti scala cu un cont OCI platit in viitor. Toate serviciile si resursele OCI Always Free va sunt disponibile cu un cont Oracle Cloud activ.

Resurse noi de calcul Always Free

Pentru a sprijini arhitectura Arm care vine pe servere, Oracle OCI a lansat instantele Ampere A1 Compute in cloud. Oracle a creat un ecosistem pentru dezvoltatori Arm pentru a permite dezvoltatorilor sa treaca, sa construiasca si sa ruleze fara probleme aplicatii pe instantele OCI Arm. Cele mai recente procesoare Ampere utilizate in OCI ruleaza cele mai multe sarcini de lucru ale serverelor mai eficient decat procesoarele vechi. Singura modalitate de a sti daca formele Ampere A1 Compute sunt potrivite pentru dvs. este sa le incercati. Oracle ofera cele mai semnificative resurse Always Free Arm (patru OCPU-uri, memorie de 24 GB) din industrie pentru a permite dezvoltatorilor sa construiasca si sa testeze aplicatii semnificative (nu doar demonstratii „Hello World!”).

Aflati mai multe despre OCI Arm Developer Ecosystem.

Resurse si servicii noi de baze de date Always Free

Odata cu lansarea noilor resurse de baze de date JSON autonome Always Free pe Oracle Cloud, acum puteti rula pana la doua baze de date cu tipurile de sarcini de lucru la alegere, variind de la Procesarea tranzactiilor autonome, Depozitul de date autonom si baza de date JSON autonoma. De asemenea, puteti utiliza un serviciu cloud bazat pe cloud NoSQL complet gestionat, conceput pentru operatiuni de baze de date care necesita raspunsuri de latenta previzibile, cu o singura cifra, de milisecunda la interogari simple.

Baza de date JSON autonoma

Baza de date Always Free Oracle Autonomous JSON ofera gratuit beneficiile bazei de date Oracle’s Paid Autonomous JSON, atat timp cat aveti nevoie. Baza de date JSON autonoma este un serviciu de baze de date pentru documente cloud care face mai usoara dezvoltarea de aplicatii centrate pe JSON si gestionarea incarcarilor de lucru JSON. Dispune de API-uri de documente JSON simple, acces SQL complet, scalare fara server, tranzactii ACID de inalta performanta si securitate cuprinzatoare. Deoarece serviciul este membru al familiei Oracle Autonomous Database, automatizeaza aprovizionarea, configurarea, reglarea, scalarea, corectia, criptarea si repararea bazei de date, eliminand majoritatea sarcinilor de gestionare a bazei de date, oferind in acelasi timp disponibilitate ridicata si timpi de raspuns de o singura cifra de milisecunda. Baza de date JSON gratuita ofera pana la 1 OCPU (partajat) si 20 GB spatiu de stocare, facandu-l potrivit pentru o gama larga de aplicatii centrate pe JSON de dimensiuni mici si mijlocii.

Aflati mai multe despre baza de date Always Free Oracle Autonomous JSON.

NoSQL

Serviciul Oracle NoSQL Database Cloud faciliteaza dezvoltarea dezvoltatorilor de aplicatii utilizand modele de baze de date document, coloana si valoare cheie, oferind timp de raspuns previzibili cu o singura cifra de milisecunda, cu replicare a datelor pentru o disponibilitate ridicata. Serviciul ofera tranzactii de atomicitate, consistenta, izolare si durabilitate (ACID), scalare fara server, securitate cuprinzatoare si preturi reduse de plata pe utilizare, inclusiv 100% compatibilitate cu baza de date Oracle NoSQL locala. Resursele NoSQL Always Free includ pana la 133 de milioane de citiri pe luna, 133 de milioane de scrieri pe luna si trei tabele cu spatiu de stocare de 25 GB pe tabela. Clientii Oracle Cloud, precum Airbus, utilizeaza serviciul NoSQL Cloud pentru valoarea si promisiunea sa continua de fiabilitate dovedita, flexibilitate si performanta ridicata.

Aflati mai multe despre serviciul Always Free Oracle Cloud NoSQL service.

Servicii noi de dezvoltare de aplicatii Always Free

Cu noua dezvoltare de aplicatii Oracle APEX Always Free, dezvoltatorii noi si profesionisti pot construi si implementa rapid aplicatii cu cod redus in Oracle Cloud gratuit, atat timp cat au nevoie. Oracle APEX imputerniceste dezvoltatorii sa creeze aplicatii moderne bazate pe date de pana la 38 de ori mai rapid decat codarea. Dezvoltatorii pot profita la maximum de activele de date construind aplicatii convergente care integreaza date relationale, JSON, spatiale si grafice. Acestia pot extrage date din baza de date autonoma Oracle inclusa sau din orice punct final REST.

Dezvoltatorii pot extinde, de asemenea, aplicatiile prin incorporarea de pluginuri Oracle si APEX terte sau prin adaugarea de logici personalizate JavaScript, SQL si PL / SQL. Intotdeauna serviciul APEX gratuit ofera Oracle APEX care ruleaza in Oracle Cloud ca un serviciu all-inclusive si administrat complet cu pana la 1 OCPU (partajat) si 20 GB de stocare. Poate sprijini 3–6 utilizatori care acceseaza simultan serviciul, plus un numar nelimitat de aplicatii, conturi de dezvoltator si conturi de utilizator final.

Aflati mai multe despre Always Free low-code APEX Application Development.

Noile Always Free Observability and Management resurse si servicii

Logare

Serviciul OCI Logging este un singur panou de sticla extrem de scalabil si complet gestionat pentru toate jurnalele din chiria dvs., oferind 10 GB lunar generos ca resursa intotdeauna gratuita atata timp cat aveti nevoie de el. Ingerarea si cautarea jurnalelor sunt, de asemenea, gratuite. Logarea ofera acces la jurnalele de audit, servicii si personalizate din resursele OCI. Aceste jurnale includ informatii critice de diagnostic care descriu modul in care resursele sunt performante si accesate. Puteti utiliza puternicul motor de cautare a jurnalelor pentru a explora jurnalele. De asemenea, puteti face ca fiecare linie de jurnal sa poata fi actionata in timp aproape real pentru a actiona, exporta sau arhiva jurnalele pentru o pastrare nedeterminata cu suportul OCI Service Connector Hub.

Jurnalele OCI sunt criptate in timpul zborului in timp ce sunt in proces de a fi ingerate in Jurnalul OCI. Dupa ce jurnalele sunt in sistem, acestea sunt criptate cu criptare la nivel de disc pentru medii comerciale. Jurnalele sunt, de asemenea, criptate atunci cand sunt arhivate si in timp ce sunt depozitate, oferind o securitate solida, nonstop, la indemana. Pentru interoperabilitate, OCI Logging foloseste agentul Fluentd al Cloud Native Computing Foundation (CNCF) pentru ingestia jurnalelor si standardul CNCF CloudEvents pentru evenimentele din jurnal.

Aflati mai multe despre Always Free Oracle Cloud Infrastructure Logging.

Service Connector Hub

Service Connector Hub este un serviciu gratuit care muta datele intre serviciile dvs., atat in cadrul OCI, cat si de la OCI la instrumente terte. Muta datele, cum ar fi jurnalele de la jurnalizare, la servicii precum stocarea obiectelor, fluxul si monitorizarea, pentru procesare suplimentara si necesitati de stocare a conformitatii. Acesta declanseaza Functii pentru procesarea datelor personalizate si trimiterea notificarilor despre modificarile resurselor cloud. Hubul conectorului de servicii elimina cheltuielile generale asociate cu construirea si intretinerea aplicatiilor complexe pentru mutarea datelor intre servicii. Este complet gestionat, durabil si cu scari pentru a face fata scenariilor de contrapresiune din lumea reala.

Puteti utiliza Service Connector Hub pentru a va integra perfect cu instrumente terta parte pentru mai multe prelucrari si analize, stocati date pe stocarea obiectelor in scopuri de conformitate, emite valori din jurnalele bazate pe anumite criterii (Alarme), prelucrati datele in tranzit cu functii, primiti notificari despre modificarile resurselor cloud si castiga o vizibilitate deplina asupra miscarii datelor.

Aflati mai multe despre Always Free Service Connector Hub.

Application Performance Monitoring (APM)

Monitorizarea performantei aplicatiei ofera patru capabilitati distincte care permit administratorilor de aplicatii si inginerilor DevOps sa obtina o imagine fidela a experientei fiecarui utilizator. APM implementeaza un sistem robust de urmarire distribuita ca serviciu, urmarind fiecare pas al fiecarei tranzactii fara esantionare si fara agregare in aplicatii bazate pe microservicii si arhitecturi vechi pe mai multe niveluri. APM asigura monitorizarea utilizatorului final pentru a urmari experientele reale ale fiecarui utilizator final, tot timpul, indiferent unde si cum acceseaza aplicatia prin instrumentarea browserului, diagnosticarea sesiunii si combinarea cu urmarirea pe partea de server.

Monitorizarea sintetica ajuta dezvoltatorii si operatorii sa devina proactivi prin prevenirea problemelor inainte ca utilizatorii sa fie afectati. Puteti programa si seta monitoare sintetice pentru a indeplini cerintele privind disponibilitatea aplicatiei si multe altele. Monitorizarea serverului permite APM sa colecteze valori de la orice componenta implicata in furnizarea unui serviciu.

Colectarea datelor APM este compatibila cu standardele deschise native pentru cloud, inclusiv OpenMetrics si OpenTelemetry. Versiunea Always Free include 1.000 de evenimente pe ora, permitandu-va sa experimentati cu serviciul sau sa monitorizati aplicatii cu volum redus, profitand de functiile de urmarire distribuita, monitorizarea utilizatorului final si monitorizarea serverului. In prezent, Monitorizarea sintetica nu este inclusa in optiunea Always Free.

Aflati mai multe despre Always Free Application Performance Monitoring.

Noile servicii de infrastructura si retea Always Free

Flexible load balancer

Cu OCI Flexible Load Balancing, nu mai sunteti limitat la formele de echilibrare a incarcarii cu latime de banda fixa sau la scalarea bazata doar pe tiparele generale de trafic. Puteti alege o latime de banda minima personalizata si o latime de banda maxima optionala, ambele intre 10–8.000 Mbps. Latimea de banda minima este intotdeauna disponibila si ofera o disponibilitate instantanee pentru sarcinile dvs. de lucru. Setarea optionala a latimii de banda maxima poate limita latimea de banda, chiar si in timpul varfurilor neasteptate, daca trebuie sa controlati costurile. Pe baza modelelor de trafic primite, latimea de banda disponibila creste de la minim pe masura ce traficul creste. Conturile noastre Always Free primesc un echilibru de incarcare flexibil, cu o latime de banda minima si maxima de 10 Mbps.

Aflati mai multe despre Always Free Oracle Cloud Infrastructure Flexible Network Load Balancer.

VPN Connect V2

Conexiunile VPN OCI utilizeaza protocoale IPSec standard din industrie prin serviciul VPN Connect, cunoscut si sub numele de IPSec VPN. VPN Connect ofera un VPN IPSec site-to-site intre reteaua locala si reteaua dvs. virtuala de cloud (VCN). Suita de protocol IPSec cripteaza traficul IP inainte ca pachetele sa fie transferate de la sursa la destinatie si decripteaza traficul la sosire. Cu noua noastra oferta, VPN Connect V2 imbunatateste disponibilitatea si fiabilitatea conexiunilor IPSec. Acum puteti utiliza gratuit doua conexiuni ipsec pentru a rula sarcini de lucru usoare pentru o perioada nedeterminata.

Aflati mai multe despre Always Free VPN Connect.

OCI Bastion

OCI Bastion este un serviciu complet gestionat care ofera acces SSH sigur si efemer la resursele private din OCI, eliminand necesitatea implementarii de retele complexe sau a gazdelor salt pentru a obtine acces la resurse private. Autentificarea si autorizarea utilizatorilor sunt integrate cu serviciile de gestionare a identitatii si accesului (IAM) care permit utilizatorilor autorizati sa se conecteze de la adrese IP specifice pentru a viza resursele utilizand orice software sau protocol acceptat de SSH. OCI Bastion este clasificat drept serviciul OCI’s Always Free si accepta 20 de sesiuni pe bastion si cinci bastioane in fiecare chirie.

Afla mai multe despre Oracle Cloud Infrastructure Bastion.

Get Started with Oracle Cloud

Joby Menon
Sr. Director Product Management, Oracle Cloud Infrastructure Free Tier, OCI Development User Experience

Sursa