FIEB - Unisim-Soft: colaborare online

Facultatea Inginerie Economica si Business are un partener valoros – compania „Unisim-Soft”, care creeaza un cadru favorabil de digitalizare a procesului educational economic prin consultanta continua de utilizare a platformei Oracle chiar si in conditii de pandemie.

1.jpg

Pandemia de COVID-19 a generat o problema sanitara globala, dar si a reliefat necesitatea digitalizarii activitatii in diverse domenii, aceasta devenind treptat o conditie obligatorie de supravietuire. Putem diviza intreprinderile pe doua tipuri: deja digitalizate sau in proces de digitalizare – o alta optiune nu exista. De aici si necesitatea imperioasa de a le forma studentilor competente complementare in domeniul IT, contribuind astfel la asigurarea unei rate inalte de angajare in campul muncii.

2.jpg

Inceputul activitatii didactice din acest semestru, ca de altfel si in perioada anterioara, este marcata de multiple provocari determinate de activitatile online, imposibilitatea realizarii unor activitati  in format obisnuit, fapt caracteristic in special lucrarilor de laborator, cum ar fi la disciplina „Tehnologii informationale in contabilitate”. In aceasta ordine de idei, activitatea online a lectorului Lidia SURDU a fost facilitata de expertul companiei „Unisim-Soft”, Gabriela CHIRTOACA, care a asigurat utilizarea complexa a platformei Oracle, ghidand aceasta activitate de la distanta. Astfel, partenerul FIEB si-a reconfirmat deschiderea deplina pentru dezvoltarea competentelor digitale a studentilor UTM.

3.jpg

O alta directie de colaborare tine de organizarea practicii de licenta. Studenta Victoria DUBAC a avut si o tema actuala in acest sens: ,,Automatizarea procesului de evaluare a performantelor personalului in cadrul intreprinderii”, obiectivul principal fiind prezentarea unei solutii DEMO pe platforma Oracle – o sarcina cu un caracter profund aplicativa, care a necesitat un nivel inalt de competente atat in domeniul economic, cat si in IT.

4.jpg

Asigurarea unor studii calitative poate fi determinata prin mentinerea unor legaturi stranse cu stakeholderi importanti, flexibilitate, ajustare la necesitatile validate de activitatea reala a intreprinderilor. Colaborarea FIEB cu „Unisim Soft” este un bun exemplu in acest sens, avand beneficii majore pentru procesul educational.

5.jpg